Data
18 de August de 2010

Una caminata entre Altea i El Campello serveix als senderistas per a preparar la XIV Marxa Ferroviària

 senderistas en la estación de Altea

 
Gairebé un centenar d’afeccionats al senderisme van recórrer dissabte passat la distància que separa les localitats d’Altea i El Campello per camins que discorren paral·lels al traçat del TRAM d’Alacant. La caminata, organitzada per l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat, compte amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i ha servit per a preparar la XIV Marxa Ferroviària Dénia-Alacant.
 
 
Aquest és el tercer any que l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat, composta per treballadors de FGV, organitza aquest recorregut de 47 quilòmetres, plantejat com un entrenament de la Marxa de 105 quilòmetres entre Dénia i Alacant, programada en aquesta edició per al pròxim 28 de maig.
 
 
FGV col·labora en ambdues activitats per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al club de Gent Supertram, integrat per usuaris del tramvia i els trens que participen en activitats socioculturals i propostes relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat.
 
 
Les marxes ferroviàries a Alacant van sorgir amb l’objectiu d’homenatjar la figura dels peons camineros, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants de les vies s’encarregaven de recórrer el traçat abans que circulés el primer tren del dia, per a alertar de travesses cremades pels calius de carbó, cargols solts i altres desperfectes.
 
 
Empleats de FGV, afeccionats a l’atletisme i senderisme, grups ecologistes, associacions esportives i públic en general s’han sumat a aquesta primera cita de la primavera, a la qual segueix un repte encara major, el pròxim 28 de maig.
 
 
El repte, caminar de de Dénia a Alacant
 
Dintre de quinze dies els participants en la marxa faran el recorregut entre Dénia i Alacant. Sortiran de la localitat de La Marina de nit, enllumenats per la lluna plena, i arribaran a la capital 24 hores després.
 
 
El dissabte, la distància a cobrir era més curta però presentava una dificultat afegida ja que els participants no contaven amb el vehicle de recolzo en el qual carregar les motxilles i estaven obligats a ser autosuficients.
 
 
La cita va ser un èxit i molts esportistes van arribar la meta; qui no ho han fet, han pogut retirar-se i pujar a un tren en qualsevol de les estacions de FGV properes a l’itinerari planificat.
 
 
Les persones interessades a participar en la marxa del dia 28 de maig poden inscriure’s abans del 21 de maig i pagar una quota de 10 euros, 7 euros si estan federats en muntanya. Más informació en www.mascarat.és o en l’estació de La Marina de FGV a Alacant.
 
 
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...