Data
20 de January de 2013

Una delegació alemanya de Chemnitz visita Alacant per a conéixer les prestacions dels tren-TRAM

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut la visita d’una delegació de la ciutat alemanya de Chemnitz, interessada a comprovar el funcionament dels tren-TRAM que presten servei en la Línia 1 del TRAM Metropolità d´Alacant que comunica l’estació d’Estels amb Benidorm.
 
Responsables de l’operadora pública germànica han visitat la xarxa que FGV gestiona a Alacant per a conéixer les característiques del material ferroviari i el model d’explotació que s’utilitza en el TRAM d’Alacant. Els integrants d’aquesta han visitat els tallers d’El El Campello i posteriorment han realitzat un trajecte en tren-TRAM entre Benidorm i Alacant.
 
Els tren-TRAM d’Alacant, un model pioner
 
A Alacant, els pioners tren-TRAM fabricats per Vossloh en el seu fabrica d’Albuixech (València) han captat, en els últims anys, l’atenció de diferents empreses, interessades per la seua capacitat per a circular per traçats tramviaris (urbans) o ferroviaris (interurbans).
 
Es tracta d’un model de tren integrat, accessible, ecològic i modern que permet circular per ciutat o entre localitats sense necessitat realitzar transbords. Alacant és la primera ciutat d’Espanya, i una de les primeres d’Europa, per les que circulen trens d’aquestes característiques.
 
L’any 2007 es van incorporar al servei nou d’aquests trens. Des de llavors han sigut nombroses les visites de delegacions nacionals i estrangeres que s’han interessat per aquest model de tren i pel sistema d’explotació del TRAM d’Alacant 
 
Chemnitz comptarà amb huit tren-TRAM
 
El consorci format per Vossloh Kiepe i Vossloh Espanya ha guanyat el concurs convocat per l’operador públic alemany    Verkehrsverbund Mittelsachsen per a adquirir huit tren-TRAM Elèctrics/Diésel-eléctricos amb opció a dos més, pressupostats en 42 milions d’euros.
 
Aquests trens connectaran Chemnitz amb les poblacions del seu entorn. Dins de la ciutat el tren-TRA funcionarà elèctricament, la qual cosa suposa zero emissions i, fora d’ella, el seu funcionament serà amb tracció dièsel i aprofitarà les infraestructures existents.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...