Data
24 de January de 2010

Una delegació de Ferrocarrils d’Andalusia visita FGV Alacant per a conéixer els tallers d’El Campello

 


delegación de ferrocarriles andaluces
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut hui la visita d’una delegació de Ferrocarrils de la Junta d’Andalusia i de l’empresa encarregada de la construcció de diferents infraestructures per al metre lleuger que unirà Granada amb diverses poblacions de la zona. En concret, els experts s’han interessat pel model de tallers i cotxeres d’El Campello on FGV guarda, neta, repara i realitza la posada al punt dels seus trens i tramvies.
 
El gerent de Projectes i Obres de Ferrocarrils de la Junta d’Andalusia, Alberto Sánchez López, i el director del Projecte de Metre Granada, Francisco Ruíz Dávila, encapçalaven la delegació rebuda per responsables de FGV Alacant, GTP i el cap de tallers d’El Campello.
 
“Hem vingut a Alacant per a conéixer l’esquema general i la concepció d’uns tallers que ja estan en marxa des de fa anys i que poden ser per a nosaltres un model que s’ha de seguir per a determinar les característiques i capacitats de què es construïsquen a Granada”, han reconegut els membres de la delegació.
 
El metre lleuger de Granada unirà esta capital amb diferents nuclis urbans de la zona, principalment Albolote, Maracena i Astràgal, encara que de la nova infraestructura es beneficiaran fins a 32 municipis. Els responsables de Ferrocarrils d’Andalusia van assegurar que en 2012 ja estarà en marxa este projecte amb 16 quilòmetres de via que donaran servici a 133.000 persones.
 
“de moment, la construcció de la infraestructura ja està prou avançada i el 40% de l’estructura de tallers finalitzada, encara que podem introduir millores en el projecte inicial si l’experiència d’altres empreses com la de FGV Alacant així ho aconsellen”, han assenyalat membres de la delegació.
 
Les instal·lacions d’El Campello
En El Campello, els experts en transports d’Andalusia han conegut les dependències de reparació, llavat, manteniment tècnic i de xapa i pintura creades per a realitzar el seguiment a les unitats de tramvies i tren-TRAM d’Alacant. A més, s’han interessat pels sistemes de plaques solars instal·lats en les cobertes de les cotxeres que permeten aprofitar una energia neta i inesgotable.
 
Així mateix, els responsables de tallers els han mostrat com funcionen els diferents sistemes de seguretat que tenen les instal·lacions, l’espai reservat per a les proves amb els trens reparats o la maquinària especial adquirida per a realitzar amb totes les garanties les labors de posada al punt de les composicions.
 
Posteriorment, la delegació ha realitzat un viatge amb tramvia per la xarxa de FGV fins a l’estació de la Marina a Alacant on estan les renovades dependències administratives de l’empresa i el modern Post de Comandament que controla, per mitjà de les més modernes tecnologies, totes les circulacions de la xarxa.
 
 
 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...