Data
16 de September de 2022

Ximo Puig anuncia una reducció de fins al 50% de les tarifes d’FGV Alacant que s’aplicarà a partir del 17 de juny, coincidint amb l’inici de Fogueres

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una reducció de fins al 50% de les tarifes d’FGV Alacant que s’aplicarà a partir del divendres 17 de juny, coincidint amb l’inici de les festes de les Fogueres, amb la finalitat d’afavorir l’ús d’aquest mitjà de transport.
 
Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, en la qual s’ha presentat el pla zonal del TRAM d’Alacant.
 
El cap del Consell, ha assegurat que la reducció dels preus beneficiarà a totes les persones que utilitzen el transport públic de la Generalitat, que també augmentarà la seua disponibilitat per a millorar la mobilitat de la ciutadania.
 
En aquest sentit, ha explicat que la mesura acordada permetrà fer costat a les famílies davant l’augment del cost de la vida, i ha assegurat que des de l’àmbit públic, així com des del privat, s’han de realitzar "tots els esforços" per a contindre els preus i acabar amb un procés inflacionari que empobreix a les persones, especialment a les de major vulnerabilitat.
 
Durant la seua intervenció, el president també ha reiterat l’aposta del Consell per la sostenibilitat i per accelerar tots els processos que permeten que el transport públic siga un "actor fonamental per a la descarbonització i per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania".
 
Així mateix, s’ha referit al bon acolliment que ha tingut entre la ciutadania la gratuïtat del transport públic d’FGV els diumenges, i ha assenyalat que la iniciativa ha propiciat un increment d’entre el 40 i el 50% del nombre de viatgers.
 
Finalment, ha destacat que la Generalitat està ultimant un operatiu especial per a les Fogueres de 2022, similar al de les anteriors festes abans de la pandèmia, amb la finalitat de donar servei les 24 hores, davant l’elevada demanda de viatgers prevista, que en les últimes festes va superar les 450.000 persones.
 
Reducció de zones del TRAM d’Alacant
 
En el marc de l’impuls a la mobilitat sostenible, la Generalitat reduirà les zones del TRAM d’Alacant, per la qual cosa el pla zonal se simplificarà i passarà de 6 a 3 úniques zones, que seran més grans i tindran més cobertura, la qual cosa a més farà l’ús de transport públic més senzill i còmode.
 
D’aquesta manera, les tres noves zones més àmplies es correspondran amb les tres comarques per les quals circula el TRAM d’Alacant: l’Alacantí, Marina Baixa i Marina Alta.
 
Aquesta mesura promoguda per la Generalitat permet aconseguir una homogeneïtzació dels preus d’FGV en les seues explotacions de València i Alacant per a promoure la igualtat en l’ús del servei de transport.
 
A més, es preveu beneficiar a 700.000 veïns i veïnes potencials usuaris del TRAM de 13 localitats, xifra que incrementarà notablement en període estival, ja que alguns dels municipis pels quals discorre el tramvia, com per exemple Dénia, quintupliquen la seua població a l’estiu o multipliquen la seua població per set, com és el cas de Benidorm.
 
En concret, es reduirà el nombre de tarifes aplicables, que seran d’una, dues o tres zones, en les quals els bons de 10 viatges costaran 8 euros, 12 euros i 20 euros, respectivament, el que suposa una baixada de preus de fins al 50%, depenent de l’origen i destinació.
 
D’altra banda, la Generalitat ha començat a establir contacte i treballar amb ajuntaments, operadors de transport interurbans i Rodalia per a ampliar zona TAM i expandir-la al conjunt de l’àrea metropolitana d’Alacant.
 
Augment de viatgers
 
Dins del progressiu increment de viatgers experimentat a Alacant en l’últim any, per primera vegada se supera el milió de desplaçaments en un mes, resultat que no s’aconseguia des d’abans de la pandèmia. Aquest mes de maig s’ha registrat un augment del 18% de viatgers i viatgeres respecte al mateix mes de 2019, abans de la pandèmia.
 

A més, durant els diumenges del mes de maig a Alacant s’han desplaçat més de 155.000 persones utilitzant el TRAM, la qual cosa suposa un increment de viatgers d’entre un 40% i un 50% respecte a diumenges anteriors a la implantació d’aquesta mesura. Per a donar resposta a aquest augment de la demanda, s’està incrementat el nombre de circulacions en hores punta, es realitza control d’aforament en algunes estacions i s’ha incrementat el personal de seguretat. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...