Data
04 de September de 2011

Cerca de 5 milions de clients han usat el TRAM directe Alacant-Benidorm des de la seva inauguració fa tres anys

 
 
Cerca de cinc milions de viatgers, concretament 4.850.000 de clients, han utilitzat el servei del TRAM Metropolità d’Alacant directe fins a Benidorm des de la seva inauguració fa ara tres anys.
 
El de juny es va complir el tercer aniversari des que Conselleria d’Infraestructures i Transport culminés la electrificación de la Línia 1 fins a aquesta Benidorm. Aquesta reconversió de l’antiga infraestructura ferroviària va permetre connectar la capital alacantina amb el bastió turístic per excel·lència de la Costa Blanca sense necessitat que els clients canviïn de tren.
 
Des de juny de 2008, FGV ha triplicat el nombre de viatgers de la Línia 1. Fins a aquest moment, els viatgers havien de fer un trasbordo en l’estació vilera de Creueta i passar dels tramvies elèctrics als trens diésel.
 
En aquests trenta-sis mesos, el nombre d’usuaris de la Línia 1 no ha deixat de créixer i ha passat dels 50.592 registrats al maig de 2008, als més de 150.000 registrats en aquest mateix mes en el present any. Actualment, uns 5.000 passatgers utilitzen de mitjana aquesta línia de FGV cada dia per a desplaçar-se per la província.
 
El seu pes sobre el conjunt de l’activitat de l’operadora de transports ha passat de ser el 18% abans de l’ampliació, a més del 31% que representa actualment.
 
En el primer any de servei complet fins a Benidorm (juny 08 – maig 09), la Línia 1 va transportar a 1.400.000 viatgers, el doble dels transportats l’any anterior. En el seu segon any, (juny 09 – maig 10) l’ocupació va créixer i va arribar els 1.650.996 usuaris. En aquest tercer any natural de servei (juny 10 – maig 11) han estat 1.826.567 els usuaris d’aquesta línia.
 
Els trens-TRAM pioners a Espanya
 
La electrificación de la Línia 1 entri Creueta i Benidorm realitzada per la Conselleria d’Infraestructures i Transport va requerir d’una inversió de 47 milions d’euros i va afectar a 11,4 quilòmetres de via. Però, a més, va suposar l’engegada de les primeres unitats de trens-TRAM que han circulat a Espanya. Una aposta que va situar a Alacant a l’avantguarda del transport públic tranviario i ferroviari i que ha estat imitada per altres operadors de transport, nacionals i estrangers.
 
Els trens-TRAM són unitats elèctriques segures, ràpides, accessibles i respectuoses amb el medi ambient. Però, la seva principal característica, és la versatilitat que els permet circular com tramvia o com tren de rodalia.
 
Així, els tren-TRAM tenen capacitat de realitzar serveis mixts i circular en trams urbans, suburbanos i interurbans; aquests trens poden utilitzar tant una infraestructura tranviaria com una ferroviària, amb velocitats punta de fins a 100 quilòmetres per hora.
 
Temps i freqüències més competitius
 
La electrificación de la via fins a Benidorm va permetre la connexió directa d’aquesta estació amb la de Mercat –actualment amb Estels- pel que els temps de viatge són més curts i competitius. El viatge entre les dues ciutats pot realitzar-se còmodament en aproximadament 1 hora i 10 minuts. Així mateix, en 2008 la freqüència de connexió va passar d’una hora als 30 minuts actuals.
 
Aniversari baixador Camp de Golf
 
L’arribada del tren-TRAM Benidorm no és l’únic aniversari que FGV celebra aquesta setmana. També es compleixen dos anys de la inauguració del baixador del Camp de Golf de la Línia 3 del TRAM. La desocupada se situa entre els baixadors de Condomina i Costa Blanca, i ha donat resposta a la demanda de transport existent entre veïns, comerciants i hosteleros d’aquesta zona de la platja de San Juan.
 
El baixador, pel qual passen més de 105.000 usuaris anuals, se situa al costat del centre comercial del Camp de Golf d’Alacant una zona d’oci que congrega a milers de joves cada nit, especialment els caps de setmana o en vacances. Des de fa dos anys, els clients d’aquests establiments tenen més fàcil l’accés a aquests espais sense necessitat d’utilitzar un mitjà privat d’automoció.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...