Data
05 de March de 2018

Els usuaris del TRAM d’Alacant valoren amb 8,21 punts el servici del metropolità

Els clients han atorgat una valoració de 8,21 punts sobre 10 al servici global de transport que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la xarxa del TRAM d’Alacant, d’acord amb els resultats de l’Índex de Satisfacció al Client (ISC) 2017, realitzat entre setembre i octubre, després d’efectuar 1.522 entrevistes entre els viatgers majors de 15 anys de les tres línies de tramvia, la del tren-TRAM i la del tren convencional amb un marge d’error de +2,51% i un interval de confiança del 95,5%.
 
El percentatge d’usuaris que es considera “satisfet” amb el servici que es presta és del 92,7%, mentres el que qualifica de “regular” el mateix és del 5,7%. Només el 1,6% “rebutja” el dit servici.
 
La valoració per línies assenyala que la L1 (Luceros-Benidorm) se situa al capdavant de trajectes millor valorats, amb una puntuació de 8,49. Li seguixen la L2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig) amb 8,29 i la L9 (Benidorm-Dénia) amb 8,22 punts. Les enquestes en esta línia s’han produït majoritàriament entre Benidorm i Calp, a l’estar tancat el servici ferroviari des de Calp fins a Dénia, trajecte que es realitza actualment amb autobús. El rànquing ho completen la L4 (Luceros-Plaza de La Corunya) amb 7,98 i la L3 (Luceros-El Campello) amb 7,82 punts.
 
Les dades obtinguts abonen l’aposta per la promoció i ús del transport públic que des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador es realitza, com demostra el “notable alt” obtingut de mitja.
 
El TRAM d’Alacant va registrar durant el passat any un total de 10.432.487 usuaris en les línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional, la qual cosa suposa un increment del 1,40% i continuar amb l’increment de viatgers dels últims exercicis, tornant a superar els deu milions de clients.
 
Els resultats obtinguts també són conseqüència de mesures com la no pujada de tarifes en els anys 2016 i 2017, la celebració del Dia sense Cotxe, oferint servici gratuït, o programant nous servicis nocturns –com en Nadal-, a què se sumen els ja tradicionals servicis addicionals de Fogueres o el Castell de l`Olla.       
 
El que agrada més i menys als viatgers
 
D’entre els 22 variables valorades pels viatgers en l’enquesta de l’ISC, relacionats amb el servici que presta FGV a Alacant i la seua àrea metropolitana, un supera els 6 punts, huit sobrepassen els 7 punts de qualificació i tretze sobrepassen els 8 punts.
 
Els aspectes del servici que han rebut millor valoració per part dels clients són funcionament d’escales mecàniques i ascensors (8,69); senyalització (8,61); seguretat en el trajecte (8,54); absència de cues (8,42); i amabilitat/atenció d’empleats (8,34).
 
Entre els factors menys valorats destaquen la massificació (6,84); la informació sobre interrupcions (7,07); la freqüència de pas (7,16); el preu (7,41) i la comoditat en l’espera d’estacions (7,65 punts.). A destacar que el preu, històricament la principal queixa dels usuaris, passa al quart lloc. De totes maneres, a pesar de ser les variables que indiquen menor acceptació, totes elles registren valors superiors als set punts, excepte la massificació. 
 
Com és el viatger del TRAM d’Alacant    
 
Segons l’informe d’enguany, el nombre de dones que utilitzen els servicis del TRAM d’Alacant suposen el 62,1 % del total de viatgers enfront del 37,9% dels hòmens.  Quant a l’edat, la mitjana se situa entorn dels 34 anys, sent el segment de la població d’entre 30 i 49 anys el més significatiu, amb el 33,2%. Este tram d’edat és el majoritari en totes les línies, excepte en la L2, que és l’entre 20 a 29 anys, a causa de la seua utilització per part dels universitaris.
 
El 57,4% dels usuaris del TRAM d’Alacant ha realitzat estudis secundaris; un 24,5% posseïx formació universitària i un 18,1% ha efectuat estudis bàsics.
 
En conte a l’ocupació, un 49,5% dels clients del TRAM d’Alacant són treballadors per compte d’altri; el 32% són estudiants; el 5,8% es troba en situació de desocupació laboral; el 5,8% és jubilat o pensionista; el 3,9% són empresaris autònoms i el 3% es declara ama de casa.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...