Data
11 de April de 2022

Ferrocarrils de la Generalitat incorpora nous agents d’estacions de reforç per la COVID-19

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a incorporar al servei els 44 agents d’estacions de reforç per la COVID-19 en les principals estacions i parades amb major afluència de persones usuàries de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. 

 
Els agents d’estacions de reforç tenen com a missió principal informar les viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d’aforament, ajudant a la correcta distribució de clients i clientes en andanes i unitats.
 
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que "aquesta iniciativa té com a objectiu garantir un transport públic segur a totes les persones que, després de les festes nadalenques, tornen a incorporar-se als seus treballs o reprenen les classes en els centres educatius de València i Alacant". 
 
"FGV torna a apostar per reforçar l’atenció als viatgers i viatgeres per a generar tranquil·litat, confiança i garantir que es complisquen totes les mesures i recomanacions sanitàries a l’hora d’utilitzar el transport públic" ha destacat el conseller que, al seu torn, ha recordat que aquest reforç de plantilla se suma a altres iniciatives vigents com el reforç de neteja en estacions, metres i tramvies o la possibilitat de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en les instal·lacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant.
 
Funcions
 
FGV ha establit torns de matí, vesprada i de cap de setmana per al personal adscrit a aquest servei, durant els quals vetlaran pel compliment, per part de les persones usuàries, dels serveis de transport, de les normes sanitàries en vigor, com l’ús obligatori de la màscara i la distància interpersonal, així com de les recomanacions efectuades per les autoritats sanitàries. 
 
Aquests 44 agents d’estacions de reforç per la COVID-19 -que es contracten durant sis mesos i que són integrants de la borsa de treball temporal d’FGV- també participen en les labors de control d’aforament i recordar normes i recomanacions, com utilitzar els dispensadors d’hidrogel en els vestíbuls de les estacions i a l’interior de les unitats de metro i tramvia.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...