Data
28 de January de 2018

FGV informa l’ajuntament de la Vila Joiosa de les obres de substitució del pont ferroviari en el traçat de la Línia 1 del TRAM d’Alacant

La delegada de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant, Pilar García Reche, s’ha reunit amb l’alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, per a informar i coordinar els treballs de substitució del pont ferroviari, situat en el traçat de la Línia 1 del TRAM d’Alacant que unix les estacions d’Estels i Benidorm.
 
Durant la reunió s’han exposat les accions que es realitzaran per a substituir el pont actual per un altre de nou. Esta actuació s’emmarca dins de les inversions que està impulsant en el conjunt de la xarxa de FGV a Alacant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador per a millorar les condicions del servici de transport que oferix l’empresa pública.
 
Estes obres formen part d’una actuació que inclou la reparació d’altres dos ponts en Teulada i Gata de Gorgos, pertanyents a la Línia 9 del TRAM´d’Alacant (Benidorm-Dénia), amb un pressupost global de 1.779.282 euros.
 
Els treballs en el pont de la Vila Joiosa es realitzaran sobre la carretera CV-759 i començaran en el mes de febrer de 2018. En esta actuació també col·labora la Diputació d’Alacant.
 
Actuacions a realitzar
 
En els tres ponts inclosos en el projecte constructiu, igual que en la infraestructura de la Vila Joiosa, se substituiran els taulers i es realitzaran reparacions en diversos elements dels mateixos, assegurant-se la funcionalitat d’estes estructures metàl·liques. Les actuacions prèvies consistiran en operacions de senyalització, desmuntatge de via i instal·lacions ferroviàries sobre els ponts.
 
Posteriorment, s’escometrà la retirada dels taulers existents per mitjà de grues i es duran a terme les actuacions en els estreps per a demolicions parcials dels mateixos, execució de micropuntals, muntatge d’armadures, hormigonado de bigues de càrrega i col·locació de neoprens per a formalitzar un nou suport de l’estructura portant.
 
Per a l’hissat dels nous taulers participaran grues de gran tonatge que permetran la seua ubicació definitiva, que haurà de ser prèviament conformada en tallers i acoblades en obra, atés que està prevista una estructura mixta de perfilería metàl·lica i llosa de formigó armat contectada a la mateixa.
 
Finalment, els treballs de superestructura de via i actuacions complementàries consistarán en la reposició d’instal·lacions, estés de capa de balast i el muntatge de la via.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...