Data
25 de May de 2011

FGV obté l’adjudicació per a l’elaboració de la primera fase del projecte del tramvia d’Abu Dhabi

El conseller d’Infraestructures i Transport i president del Consell d’Administració de FGV, Mario Flores, assistirà hui mateix a la firma del contracte que tanca la participació de FGV en el projecte i es reunirà amb els responsables del Departament de Transport (DoT) d’Emirats Àrabs.

Com a part de la seua nova política empresarial, FGV ja hi ha establit contacte amb altres empreses del sector per a consolidar el seu procés de creixement i aprofitar la posada en marxa de noves explotacions ferroviàries, per a aportar la seua experiència en la gestió de metro i tramvia.

FGV aporta en l’elaboració d’este projecte els seus coneixements i experiència a SENER i TYPSA sobre gestió de la circulació tramviària, manteniment i material mòbil en l’elaboració d’este projecte. La primera fase de l’estudi de metro lleuger (LRT)/tramvia en Abu Dhabi consistix a dissenyar i desenvolupar un sistema de transport sostenible que responga a les necessitats de la zona i permeta reurbanitzar els llocs pels quals discorre.

Després d’esta primera fase d’estudi el DoT té previst continuar amb els següents passos per a licitar i adjudicar la construcció d’esta línia de tramvia.

La nova xarxa ha de comptar amb les últimes tecnologies, ser eficient i estar adaptades a les condicions climatològiques de la zona, amb temperatures que aconseguixen els 45é centígrads.

Esta primera fase contempla una actuació sobre uns 30 quilòmetres de xarxa, al nord de la ciutat, en una zona densament poblada i que comprén l’àrea metropolitana d’Abu Dhabi i noves zones com l’Illa al Sowwah (centre financer) i les illes al reem, Saadiyat o la dels Museus i Capital District.

Suport a la internacionalització de les empreses valencianes

El conseller d’Infraestructures i Transport ha viatjat junt amb una delegació comercial a Qatar on ahir va assistir a la col·locació de la primera pedra per a la construcció d’un centre de dades per a Qatar Foundation per part del Grup ECISA. El conseller ha aprofitat el viatge per a conéixer els distints projectes que ECISA està desenvolupant a Qatar.

Un dels aspectes més destacats d’este nou projecte, el pressupost del qual és de 20 milions, és que es tracta d’un centre de dades d’última generació, un edifici d’alta seguretat ubicat dins del parc Tecnològic i Científic de Doha. D’esta manera el Consell abona la política d’internacionalització que les principals empreses valencianes del sector estan realitzant gràcies a l’experiència acumulada en l’execució d’obra pública licitada per la Generalitat, en el marc del Pla d’Infraestructures Estratègiques.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...