Data
03 de September de 2011

FGV, pionera en tecnologia ferroviària, gràcies als trenes-TRAM que demà complixen quatre anys en circulació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) és des de fa quatre anys un referent en l’àmbit de la tecnologia ferroviària gràcies als trenes-TRAM que circulen des de 2007 per la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant.

L’empresa pública celebra demà el 4t’aniversari de la connexió directa entre la capital alacantina i La Vila Joiosa, un fita en les comunicacions intercomarcals que va suposar l’inici del funcionament regular dels trenes-TRAM d’alimentació eléctricaa, en trams en què fins al moment havien circulat unitats dièsel.

Des de llavors, el TRAM s’ha convertit en un referent nacional i internacional en sistemes de mobilitat tramviària i ferroviària, ja que va ser la primera província d’Espanya i una de les pioneres en el món a posar en servici trens elèctrics, capaços de cobrir trajectes urbans i interurbans i amb unes característiques de sostenibilitat molt destacables.

Des d’agost del 2007, els trenes-TRAM de la Línia 1 -que hui connecta Luceros i Benidorm- han transportat a més de 5.600.000 viatgers.

L’ampliació i desenvolupament del traçat de la L-1 s’ha fet sobre l’antiga línia de tracció dièsel, renovada i electrificada per part de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

Nou unitats de trenes-TRAM
Per la L-1 d’Alacant circulen actualment nou unitats de trenes-TRAM construïdes per la multinacional Vossloh, en la seua seu d’Albuixech que oferixen a l’usuari un transport versàtil, segur, còmode, ràpid, accessible i respectuós amb el medi ambient.

Els trenes-TRAM circulen com a tramvia o com a tren de rodalia, segons el terreny, i aconseguixen velocitats punta de fins a 100 quilòmetres/h.

FGV rep contínues visites de delegacions d’operadores de transport internacionals i a responsables de mobilitat de ciutats espanyoles i estrangeres interessats per les característiques d’estes composicions.

Cada unitat té una longitud de 37,1 metres i la seua capacitat és de 303 passatgers amb un bon índex de confort (33% assentades). Els trens tenen característiques de tramvia a l’efecte de disseny, frens, senyalització, gàlib, accessibilitat… i de vehicle de rodalia quant a la seua potència, velocitat punta, estabilitat, etc.

A més, la seua configuració permet l’accés des d’una parada tramviària pel que poden compartir estacions amb els tramvies de la xarxa metropolitana.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...