Data
18 de April de 2011

TRAM d’Alacant implanta un sistema per a adquirir bitllets reduïts de pensionistes en màquines automàtiques

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va a implantar a Alacant a partir de les pròximes setmanes un sistema que permetrà als pensionistes adquirir bitllets amb tarifa reduïda en les màquines automàtiques que existeixen en les estacions, baixadors, trens, trens-TRAM i tramvies del TRAM Metropolità d’Alacant.

 
FGV aconsegueix millorar d’aquesta forma el servei que presta a l’usuari, ja que no serà necessari que els pensionistes comprin el seu bitllet senzill o d’anada i volta en els canals assistits per personal del TRAM -taquilles o interventors-, sinó que podran també fer-lo de forma automatitzada en les expenedores. D’aquesta forma, es facilita l’accés a la reducció de tarifes a totes aquelles persones que solen pujar-se al tren en un baixador.
 
Per a això, haurien de portar una targeta digital personalitzada que es pot tramitar en qualsevol de les taquilles de la xarxa TRAM o en el Centre d’Atenció al Client de l’estació de La Marina. En dues o tres dies, el client podrà recollir la seva targeta en el mateix lloc que la va sol·licitar.
 
Per a obtenir aquest títol de transport és necessari presentar una única vegada la documentació que acredita que el viatger reuneix les condicions per a beneficiar-se de les tarifes per a pensionistes i una fotografia.
 
Aquestes targetes sense contacte conviuran un parell de mesos, proximadamente fins al 1 d’abril, amb els actuals bitllets de paper que, després, deixaran d’emetre’s. Les targetes digitals tindran un cost de 4 euros i no necessiten renovació.
 
Descomptes del 50 per cent
 
Les tarifes per a pensionistes permeten beneficiar-se d’una reducció sobre el preu dels bitllets senzills o d’anada i volta de la xarxa de FGV a Alacant a majors de 65 anys i qui acreditin aquesta condició. El barem especial que FGV ha establert en aquests títols per a aquest col·lectiu és un 50 per cent més barat que la normal aplicable al recorregut que es vagi a realitzar, amb un mínim de 1,15 euros.
 
Aquests bitllets no es despatxen per a trajectes compresos exclusivament dintre de la zona A, regulada per les tarifes de la zona TAM i els seus títols propis.
 
Targetes multiviaje
 
Així mateix, el TRAM permet als pensionistes que utilitzin els seus serveis utilitzar altres tipus de targetes multiviaje, vàlides per a carregar més d’un viatge, com els bons Or, títols de transport facilitats per cadascun dels Ajuntaments associats a l’àrea TAM que permeten viatjar gratis als seus usuaris un nombre de vegades al mes que varia en funció de cada municipi.
 
Fora de la zona TAM, les targetes Gent Major de FGV, per a majors de 65 anys, permeten als seus titulars viatjar gratis tantes vegades com vulguin a un preu de 9,50 euros, en el cas d’adquirir un abonament mensual, o 85,50 euros per a l’abonament anual. La targeta Gent Major si que era recargable en les expenedores automàtiques des que aquestes es van posar en funcionament.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...