Data
21 de July de 2011

Una delegació de la ciutat alemanya de Brunsvic acudix a Alacant interessada pels trenes-TRAM

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut a Alacant a una delegació de responsables dels transports de la ciutat alemanya de Brunsvic interessats per conéixer i veure funcionar de prop els trenes-TRAM que circulen per la xarxa alacantina.

El TRAM Metropolità d’Alacant és pioner a Espanya i un dels pocs operadors d’Europa que utilitza trenes-TRAM en la seua explotació ferroviària. Des de 2008, diverses composicions d’este tipus de tren mixt, capaç de circular com a tramvia i com a tren de rodalia, cobrixen el trajecte entre Alacant i Benidorm. Per a això, FGV va reformar i va electrificar la infraestructura utilitzada abans pels trens dièsel per a adaptar-la a les necessitats del nou material rodador.

Responsables de l’empresa pública de transports Braunschweig Verkehr AG, que gestiona els transports d’autobús i tramvia d’esta localitat germànica, van realitzar ahir a la vesprada un viatge en un dels trenes-TRAM que circulen per la Línia 1 entre Estels i Benidorm per a comprovar el seu rendiment i característiques.

Acompanyats de personal de FGV i de l’empresa Vossloh, fabricant d’estes composicions, els directius teutons han pogut comprovar les innovadores prestacions dels trenes-TRAM, unitats elèctriques i poc contaminants, capaços de circular per plataforma tramviària –En una via integrada en la ciutat- com per plataforma ferroviària, quan han de cobrir trajectes més llargs en temps competitius que poden aconseguir els 100 quilòmetres per hora.

La tecnologia del TRAM, un referent
Brunsvic és una localitat de grandària mitjana de la Baixa Saxònia, pròxima a Hanóver que té una xarxa tramviària consolidada. De fet, Braunschweig Verkehr AG gestiona actualment set línies de tramvies en esta ciutat, amb més de 30 quilòmetres de via i 70 unitats en circulació.

Encara així, els responsables d’esta empresa han volgut visitar Alacant per l’interés suscitat pels trenes-TRAM, una tecnologia que estudien tindre present en futurs desenvolupaments o renovacions de l’actual xarxa ferroviària.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...