Data
18 de March de 2011

FGV rep a una delegació de la ciutat alemanya de Gera interessada en els tramvies de València i Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut esta setmana a una delegació de la ciutat alemanya de Gera interessada a conéixer el sistema tramviari de València i Alacant. Dos responsables de l’empresa municipal de transports d’esta localitat germànica han visitat la xarxa i instal·lacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant que explota la Generalitat Valenciana. 

Els representants de la ciutat teutona, que va formar part de l’antiga RDA i té una llarga tradició en l’ús de transport públic, estan estudiant la renovació de la seua xarxa de tramvies per a substituir-los per unitats de pis davall semblants a què circulen a la Comunitat Valenciana. Gera té actualment una població d’uns 100.000 habitants i una xarxa tramviària que dóna servici amb 47 unitats de tramvia.  

Els responsables de l’empresa municipal que gestiona tant la xarxa d’autobús com de tramvies municipals pretenen ara mamprendre la renovació d’estes composicions per altres més modernes i accessibles, raó per la qual van acudir a la Comunitat Valenciana per a conéixer de primera mà els models de FGV. 

Recorregut per Metrovalencia 

Així, en la seua primera jornada de treball van realitzar un viatge entre les estacions de Colom i l’intercambiador de Maritim/Serradora de València, únic a Espanya en el que el transbord de metro i tramvia es fa en una mateixa instal·lació subterrània, tot just sis metres de distància, l’amplària de l’andana comuna. 

Després, la delegació va continuar el seu recorregut amb tramvia fins als tallers de Tarongers en què es realitza el manteniment i posada al punt dels tramvies de la xarxa de Metrovalencia, els de les Línies 4 i 6. 

Visita al TRAM d’Alacant 

L’endemà, els tècnics germànics es van desplaçar fins a Alacant per a visitar els tallers d’El El Campello en els que es porta el manteniment dels tramvies d’esta província, per a després realitzar el trajecte que unix El El Campello i Estels, en el centre d’Alacant, a bord d’una de les unitats elèctriques que realitzen el recorregut de la Línia 3. 

Els representants alemanys van poder apreciar la comoditat, potència, prestacions i versatilitat de les unitats de la Comunitat Valenciana, una de les primeres regions espanyoles a implantar tramvies de pis davall en les seues ciutats –Primer a València i després a Alacant- el que ha convertit a FGV en un operador de referència en la recuperació d’este mitjà de transport de viatgers.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...