Data
27 de March de 2012

El TRAM d’Alacant rep la vista de noranta escolars de 5º’i 6º de Primària del col·legi Pedro Duc

 

tramFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut la visita de 90 escolars del col·legi Pedro Duc d’Alacant. Els alumnes, de 5º’i 6º de Primària, han realitzat un entretingut viatge fins als tallers de l’empresa pública dins de la campanya educativa “A descobrir el tranvia” organitzada per TRAM Metropolità d’Alacant.

El grup s’ha pujat a un tren-TRAM en l’estació de Marq per a arribar fins al El Campello i allí prendre una llançadora especial amb destí als tallers.
 
Durant el recorregut i en la seua visita als tallers, els alumnes han aprés quines són les normes bàsiques de comportament i seguretat quan es viatja en un transport públic.
 
En els tallers de FGV, els xicotets s’han abaixat del tramvia i han realitzat un recorregut per la nau en què es porta el manteniment, reparacions, posada al punt, neteja o pintura de les composicions.
 
Fomentar el transport públic
           
Acompanyats pels seus professors i per personal de FGV, el grup d’escolars ha descobert a més els avantatges d’este mitjà de transport, sostenible còmode i segur.
 
Tots els col·legis de qualsevol municipi de la província que estiguen interessats a realitzar este entretingut i didàctic recorregut per la xarxa de FGV tenen oportunitat de fer-ho si es posen en contacte amb el departament d’Atenció al Client del TRAM.
 
En el cas dels centres del municipi d’Alacant la visita es realitza en coordinació amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alacant com una de les activitats proposades dins de la Guia d’Activitats Escolars que permet la visita guiada dels menors a diferents entitats, empreses servicis de la localitat.
 
TRAM Metropolità d’Alacant conscient de la importància que té inculcar al més xicotet l’avantatge i utilitat del transport públic, impulsa esta proposta que ha obert les instal·lacions de diferents seus de FGV en la província als escolars perquè coneguen el funcionament de la xarxa i aprenguen la importància del transport públic en general i del tranvia en particular. Durant el passat curs escolar, quasi 2.500 xiquets van descobrir els avantatges d’utilitzar este mitjà de transport públic amb el programa “A descobrir el tramvia”.
 
Per a concertar una visita de “A descobrir el tranvia” cal cridar al telèfon 902 72 04 72. A més, es pot disposar de més informació en la web www.fgvalicante.com.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...