Data
25 de May de 2021

FGV instal·larà una nova via de maniobra entre les estacions de Luceros i Mercado del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà una nova via de maniobra entre les estacions de Luceros i Mercado del TRAM d’Alacant, que permetrà millorar la capacitat de maniobra dels trens i tramvies que circulen pel traçat subterrani de la xarxa. 

 
L’empresa pública ha adjudicat a l’empresa VIALOBRA, S.L. la redacció del projecte i execució de les obres per a la instal·lació de la via de maniobra entre les estacions de Luceros y Mercado del TRAM d’Alacant. El pressupost ascendeix a 1.462.136,86 euros, IVA inclòs.
 
Juntament amb la millora de la capacitat de maniobra en el tram subterrani pel qual circulen les Línies 1, 2, 3 i 4, aquesta intervenció afavoreix la regularitat del servei, ja que es redueixen els efectes de possibles incidències sobre el conjunt de trens i tramvies en circulació. 
 
Actualment, l’estació de Luceros disposa de tan sols dues vies en servei, sent totes dues necessàries per a complir amb les freqüències establides, encara que únicament la via 1 està condicionada per a l’eixida de vehicles, quedant l’altra per a l’execució de maniobres. 
 
Aquesta situació obliga a la realització contínua de maniobres per a adequar a cada moment el material mòbil corresponent a cada línia, apartar les unitats sobrants i deixar la via d’andana lliure fins a la seua hora d’eixida.
 
Treballs previstos
 
Les obres recollides en el projecte bàsic són les necessàries per a dur a terme la implantació de la nova via de maniobra, amb obres en la superestructura de via, en el drenatge de la plataforma, en la catenària i en el sistema de ventilació del túnel existent entre Luceros y Mercado
 
A més d’aqueixes actuacions, és necessari dur a terme una altra sèrie de treballs que afecten els enclavaments, agulles i modificacions sobre els sistemes de senyalització, comunicacions i seguretat ja instal·lats.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...