Data
20 de May de 2014

Alumnes de centres ocupacionals visiten en Estels la mostra ?Una ciutat per a tots?

L’exposició fotogràfica “Una ciutat per a tots”, instal•lada en l’estació d’Estels del TRAM d’Alacant, rebrà al llarg d’aquesta setmana la visita dels alumnes de diferents Centres Ocupacionals d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig. En concret, els primers a visitar aquesta mostra han sigut els alumnes de “Terramar”, als que seguiran els dels centres “Maigmó” i “Gastón Castelló”.

Aquesta exposició, oberta al públic fins al pròxim 28 de febrer, està organitzada per l’associació “Alacant accessible” amb la col•laboració d’Arquitectes sense Fronteres i altres entitats, amb l’objectiu de reivindicar l’accessibilitat de la capital de la província i tractar de conscienciar a la societat sobre el problema que patixen diàriament les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

A través de més de cent imatges exposades en el vestíbul de la instal•lació del TRAM d’Alacant es pretén mostrar la realitat de la ciutat en l’apartat de mobilitat i que una ciutat sense barreres, en la que es puga caminar pels carrers, entrar en els edificis públics, comprar en els comerços i desfrutar del temps d’oci, és possible amb l’esforç de tots.

Contingut de l’exposició

La mostra intenta conscienciar els ciutadans que l’accessibilitat és un problema de tots, no sols a les persones amb discapacitat física, ja que tots en algun moment de la seua vida pot trobar-se en dificultats per a desplaçar-se per una caiguda, per portar un cotxet de bebé, una carro de la compra, per estar embarassada o, simplement, per ser major i caminar amb dificultat.

Per això, es recomana que no s’utilitze el terme “minusvàlid” o “discapacitat” perquè restringix el problema de l’accessibilitat a un col•lectiu concret, quan en realitat pot afectar tota la població en algun moment Donat.

L’exposició està dividida en els apartats de presentació, entorn, transport, edificis públics, finques urbanes i comerços i altres tipus d’establiments en què es realitzen preguntes o asseveracions com “És Alacant una ciutat accessible?”, “Es té en compte la normativa sobre accessibilitat en el disseny de la ciutat?”, “Volem rampes accessibles, no desnivells impossibles d’escalar”, “Amb voluntat, cap obstacle és insalvable. Combinació de rampa i ascensor comuniquen la platja i la ciutat”, “Palau Provincial: dinàmic, actual i per a tots els públics”, “Museu de l’excel•lència en adaptació”, “Tots tenim dret a poder entrar en els nostres edificis públics”, “Entre tots, facilitem el lliure accés a la sanitat” i “Transport urbà”.

En aquest últim apartat, destaca “TRAM: transport còmode, autònom i accessible per a tots”, en el que s’explica que la Llei 9/2009 garantix les condicions necessàries perquè el sistema de transports de la Comunitat siga accessible a totes les persones, tenint en compte les seues necessitats mobilitat, qüestió que complix el TRAM d’Alacant des de la seua inauguració en 2003, ja que són cent per cent accessible totes les seues instal•lacions.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...