Data
02 de September de 2018

Els maquinistes del TRAM d’Alacant reben formació en matèria d’accessibilitat

Els maquinistes del TRAM d’Alacant han rebut formació en matèria d’accessibilitat, amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones de mobilitat reduïda, amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.
 
Un total de 115 maquinistes del TRAM d’Alacant pertanyents a les diferents línies en servici han rebut esta formació entre els mesos d’abril i maig. Els participants en estos cursos han rebut nocions, consells i recomanacions pràctiques sobre accessibilitat i sobre la manera d’actuar quan persones amb mobilitat reduïda es disposen a accedir o abandonar els trens i tramvies en servici.
 
Al seu torn, el personal de circulació de FGV a Alacant ha conegut de manera detallada el contingut del Pla d’Accessibilitat Universal 2017-2023 de l’empresa pública.
 
El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha explicat que “els cursos tenen com a objectiu que estos professionals adquirisquen habilitats i actituds concretes per a millorar l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament”.
 
 “FGV està incloent progressivament en la formació del seu personal el desenvolupament de capacitats i actituds que ajuden a aconseguir entorns més amables i comprensibles per a tota la ciutadania, com a part del repte de la millora contínua i de l’accessibilitat universal compromesos en el seu document de planificació”, ha explicat Sánchez Jordán.
 
Este tipus de cursos ja s’han impartit amb anterioritat al personal de FGV a València i Alacant, tant al col·lectiu de circulació com al personal que està en contacte directe amb el client. Entre les matèries impartides s’ha oferit formació relacionat amb el tracte amb persones amb discapacitat intel·lectual o del desenrotllament, així com d’introducció al llenguatge de signes.
 
Contingut del Pla d’Accessibilitat
 
El pla previst per al període 2017-2023 ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats. El seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV, a fi d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.
 
El pla es basa en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i en tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a viatjar fins que s’abandona l’estació, per mitjà d’una sèrie d’accions dirigides tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.
 
El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana, les quals formen part d’una Comissió de Seguiment que, junt amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels servicis de transport a València i Alacant.  

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...