Data
17 de March de 2021

FGV adjudica la instal·lació del sistema de protecció automàtica entre Sangueta i Porta del Mar en la Línia 5 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat a Siemens Rail Automation SAU per 438.835,68 euros, IVA inclòs, la instal·lació del Sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP) en el tram tramviari Sangueta-Porta del Mar de la Línia 5 de TRAM d´Alacant (Plaça La Corunya-Porta del Mar).

ATP és un sistema de seguretat que supervisa la conducció en trens i tramvies, que aplica el fre d’emergència o impedeix altres accions quan no es compleixen algunes condicions de seguretat ja establides.

Recentment, la Generalitat també  ha adjudicat per valor d’1.083.018,20 euros, IVA inclòs, l’actualització de la senyalització del referit tram.
Totes dues obres de millora formen part dels treballs previstos en la L5 per a millorar les seues prestacions i homogeneïtzar les instal·lacions, dotant-les dels estàndards de qualitat i seguretat establits per al conjunt de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant.

Aquesta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de Platja de Sant Joan va entrar en servei el 10 de juny del passat any, una vegada completades les obres del túnel de Serra Grossa, que permet la circulació en doble via, en un tram que anteriorment amb una sola via actuava com un coll de botella i impedia introduir més tramvies a la circulació.
Característiques de la L5
La Línia 5, amb 8,7 quilòmetres de longitud, coincideix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinze parades, des de Plaça de La Corunya a Sangueta, i compta amb dues parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar. El traçat aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013.
 
Gràcies a aquesta línia, FGV ha recuperat i ampliat les possibilitats de connexió amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant Joan com de les poblacions de més al nord de la província.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...