Data
12 de November de 2009

FGV cedix un local de l’estació de Gata a l’Ajuntament per a instal·lar el primer Museu de retallables d’Espanya

 

Acord amb l'Ajuntament de GataLa directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gràcia, ha subscrit un acord amb l’alcaldessa del municipi alacantí de Gata de Gorgos, Ana María Soler, pel que cedix l’antiga vivenda del cap de l’estació de Gata a l’administració local per a la instal·lació del “Museu de retallables”.

 

Tal com va indicar Marisa Gràcia, gràcies a la cessió d’este edifici Gata de Gorgos comptarà amb el primer “Museu de retallables” d’Espanya. Ana María Soler va avançar que l’edifici inclourà una col·lecció de més d’un centenar de retallables de tots els temps, infantils i adults.

 

En virtut del conveni firmat FGV, com titular de l’estació de Gata de Gorgos, cedix a l’Ajuntament el primer pis de la vivenda i la planta baixa, a excepció del vestíbul, amb la finalitat que siga utilitzat per a este fi. Construïda en 1913 coincidint amb la posada en marxa del Ferrocarril Secundari Estratègic d’Alacant a Dénia, l’estació de Gata de Gorgos.

 

 

L’Ajuntament de Gata, per la seua banda, es compromet a condicionar els espais descrits per a adequar-los al seu propi ús. Estes labors de condicionament es limitaran a pintura, instal·lació de punts de llum, endolls, panys o col·locació de vidres, però en cap cas obres de caràcter estructural, com a obertura de buits o demolicions. Així mateix, l’Ajuntament correrà amb els gastos corresponents al manteniment i conservació del local i no podrà realitzar activitats que causen molèsties als usuaris de FGV o puguen afectar l’explotació ferroviària i a la seua seguretat.

 

La cessió d’ús té vigència per un any, prorrogable per períodes d’una anualitat.

 

Primer “Museu de retallables” d’Espanya

El municipi de Gata de Gorgos comptarà així amb el primer Museu de retallables d’Espanya, iniciativa que el consistori de Gata preveu posar en marxa a finals d’enguany.

 

Este museu es nodrirà de col·leccions cedides pel dibuixant i col·leccionista de retallables del gatense Pepe Cardona i de donacions d’altres col·leccionistes espanyols. Així, en el “Museu de retallables” es podran trobar retallables dels segles XIX i XX per a xiquets com a nines i soldadets, però també retallables de trens o sobre l’arquitectura de llocs emblemàtics d’altres municipis alacantins com Altea, Pedreguer, Calp o Xàbia. El museu albergarà també retallables d’altres llocs d’Espanya, com el de la Plaça de Bous de València, de 60 centímetres de diàmetre, amb el seu estés de sol i ombra.

 

El “Museu de retallables” de Gata dedicarà un espai al “origami” –Tècnica japonesa de retallables- i un altre a la papiroflèxia, una tècnica que a Espanya va comptar amb una forta corrent d’adeptes.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...