Data
13 de April de 2018

FGV comença a instal·lar la plataforma ferroviària en el túnel de Serra Grossa del TRAM´d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) continua amb els treballs de la variant ferroviària del túnel de la Serra Grossa del TRAM´d’Alacant, paralitzades des de 2013 per part de l’anterior govern de la Generalitat Valenciana, i ha començat a instal·lar els diversos elements que componen la superestructura de via.  

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador va reprendre, a través de FGV, esta actuació el passat mes d’octubre, amb l’objectiu que entre en funcionament a finals d’este mateix any.
 
Els treballs previstos permeten completar, amb un pressupost de 9 milions d’euros, el 30% del projecte pendent d’execució i que afecten la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).
 
Actualment s’està instal·lant la superestructura de via que conforma la plataforma per la qual circularan les unitats tramviàries dins del túnel. Una vegada completada la dita fase, es durà a terme la instal·lació de la catenària per a l’electrificació d’ambdós vies. Paral·lelament, es procedirà a la instal·lació d’equips de seguretat i comunicacions, sistemes antiincendis, ventilació i altres elements associats a la infraestructura ferroviària.
 
Les obres, amb un pressupost total de 29,9 milions d’euros, es van iniciar al febrer de 2010 i es van suspendre a l’octubre de 2013. Fins a la data s’han executat 21 milions d’euros i queden pendents prop de 9 milions d’euros. Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La vila joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Isleta del TRAM d’Alacant.
 
Amb l’execució d’esta obra, es millora la seguretat en el tram i oferix més flexibilitat en l’explotació de la xarxa tramviària. El túnel de Serra Grossa substituirà a la infraestructura actual que passa pel front litoral i que consistix en una via única que utilitza uns quants túnels curts per a salvar les edificacions i vials de Finca Adoc.  Este nou tram podrà ser utilitzat per les línies del TRAM´d’Alacant que partixen de Luceros en direcció a Platja de San Juan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1).
 
Estes instal·lacions inacabades formen part del conjunt d’actius que ha passat a gestionar FGV com a part de l’acord aconseguit amb l’EIGE (Entitat d’Infraestructures de la Generalitat), que establia la cessió de totes les infraestructures ferroviàries i tramviàries autonòmiques a l’empresa pública.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...