Data
11 de October de 2020

Les persones usuàries de TRAM d´Alacant consideren “útil” que algunes estacions disposen de aparcabicis i taquilles per a recollir compres ‘online’

Les persones usuàries de TRAM d´Alacant consideren majoritàriament que els seria d’utilitat que algunes estacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) disposaren de aparcabicis segurs (86%) i taquilles per a poder rebre compres adquirides per internet (73,2%).
 
En TRAM d´Alacant, les estacions on preferirien que estigueren els aparcabicis són El Campello, Terra Mítica, San Vicent del Raspeig, Alqueries y Costa Blanca, mentre que opten per Luceros, Benidorm, Dénia, Lucentum y Costa Blanca per a recollir els seus productes ‘online’.
 
Aquestes opinions s’han recollit de l’enquesta d’FGV que va llançar al juny en xarxes socials (twitter i facebook), webs i App sobre mobilitat del projecte europeu Sprout (Sustainable Policy Response To Urban Mobility Transition) per a conéixer de primera mà els nous patrons de desplaçaments i les necessitats dels usuaris, així com l’opinió dels viatgers en qüestions d’intermodalitat en el transport públic.
 
L’enquesta ha obtingut 1.198 respostes, el 81,8% a València, el 17,4% d’Alacant i el 0,8% d’una altra província, en la qual el 53,7% l’han contestada homes i el 46,3% dones. El rang d’edat més estés ha sigut el de 30 i 39 anys, amb el 21,9% de les aportacions, seguit del col·lectiu d’entre 40 i 49 anys, amb el 21,8%, i el grup d’entre 50 i 59 anys, amb el 14,8%.
 
Quant a l’ocupació, els treballadors per compte d’altri van sumar el 54%, els estudiants el 20,7% i els aturats el 10,5%.
 
En el cas de TRAM d´Alacant, que en un 26,6% l’utilitza dues o tres vegades a la  setmana, opten pel tramvia, tren-TRAM o tren convencional en un 54,4% per turisme o oci i en un 33,7% per a anar del seu domicili al seu treball. Fins a l’estació o parada es desplaça caminant en un 79,3% de les vegades. 
 
Totes les persones que han realitzat l’enquesta i han comunicat el seu correu electrònic han participat en un sorteig de bons de deu viatges de totes les zones.
 
Projecte Sprout
 
FGV participa en el projecte europeu Sprout, juntament amb l’Ajuntament de València, la Fundació Valenciaport i 26 integrants més, entre els quals es troben ciutats i regions europees i no europees, organitzacions internacionals, autoritats de transport urbà i operadors de carreteres, centres i xarxes d’investigació i universitats.
 
El projecte té com a objectiu principal situar a les ciutats en el centre de la transició de la mobilitat urbana, basant-se en les solucions als problemes de mobilitat urbana desenvolupades per sis ciutats pilot europees: València, Pàdua, Kalisz, Budapest i Tel Aviv, i una asiàtica, la xinesa Ningbo.
 

D’aquesta manera, partint dels canvis que s’estan produint en la mobilitat urbana, el projecte persegueix avaluar l’impacte tant a nivell de sostenibilitat com de polítiques; incentivar respostes polítiques innovadores liderada per les pròpies ciutats; identificar, rastrejar i desplegar solucions innovadores de mobilitat urbana; i disseminar els resultats dels pilots a nivell local, regional, nacional i de la Unió Europea. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...