Data
14 de May de 2012

L’estació de Luceros del TRAM d’Alacant acull la mostra fotogràfica “del xicotet al gran”

 

exposicionL’estació d’Estels del TRAM Metropolità d’Alacant acull fins al dia 14 l’exposició fotogràfica “del xicotet al gran”, que compta amb el suport del projecte “Un univers perquè ho descobrisques” i la important aportació dels investigadors del Centre d’Astrobiología.

La mostra s’emmarca dins de les activitats de Street Alacant Science (Stes) que té lloc estos dies a Alacant i que naix gràcies a l’impuls i la motivació de prestigiosos científics a fi de transmetre els seus coneixements d’una forma diferent perquè tot el món gaudi i abast un contacte intens i directe amb la ciència.
 
Stes és un esdeveniment sense precedents en la província d’Alacant en el que la ciència “ix al carrer” representada de diferents formes i activitats en un escenari global. Stes pretén transformar la província d’Alacant en el major esdeveniment relacionat amb la ciència i tecnologia de tot Espanya, ja que durant quinze dies se succeïxen propostes per a interactuar i disfrutar de noves experiències destinades a entretindre, inspirar i augmentar coneixements científics.
Stes compta amb la col·laboració de les dos universitats públiques alacantines, l’Ajuntament i la Diputació en l’àmbit de la comunicació social de la ciència i està dirigida al públic en general, especialment a educadors, científics, divulgadors, mitjans de comunicació, empreses i col·lectius culturals.
 
Mesclar imatges
 
En este context, el plantejament de “del xicotet al gran” és mesclar imatges del vast univers i de les coses més imperceptibles per a causar en l’espectador una reacció visual. De fet, la sorpresa i el vertigen que sent el ser humà davant del més gran i el més xicotet generen en ell una curiositat inexplicable. Eixa curiositat li porta a preguntar-se per allò que sobrepassa els límits del món que coneix a través dels sentits.
 
Per exemple, hui en dia, s’han construït telescopis tant en terra com en l’espai que mostren com són les estreles, galàxies, nebuloses, etcètera. Se sap que les distàncies i grandàries en l’univers són tan grans que superen la capacitat del ser humà de comprendre’ls i, així, una nit estrelada t’enxiquix.
 
Curiosament, en l’extrem oposat, pensar en el més xicotet no fa al mateix ser humà sentir-se gran. El món dels objectes diminuts pareix que no existix perquè no es veu, i només quan es van construir els primers microscopis es va poder descobrir un món fascinant, poblat de cèl·lules, bacteris, virus, molècules i inclús àtoms… El món invisible és tan infinit i fascinant com l’univers i encara que, pel fet de no poder veure-ho, costa imaginar-ho i comprendre-ho, és un repte acostar-nos a la grandesa del xicotet.
 
D’esta manera, en l’exposició es pot apreciar la diferència de grandària entre un microscopi d’efecte túnel que cap en la mà fins a un microscopi electrònic de transmissió de diversos metres. Així mateix, es pot apreciar la diferència entre les imatges del nanomundo, amb àtoms, molècules i cèl·lules invisibles a primera vista, a grans planetes com Mart o la relació entre la Terra i la Lluna.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...