Data
14 de July de 2020

TRAM d´Alacant instal·larà dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de la xarxa

 FGV instal·larà dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de TRAM d’Alacant i Metrovalencia a partir de primera hora d’aquest dimarts, per a reforçar la protecció de les persones viatgeres que es desplacen als seus centres de treball a través de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

 
La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat ha adoptat aquesta decisió seguint les indicacions sanitàries de mantindre una correcta higiene de mans amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus.
 
Aquesta mesura se suma al repartiment de màscares previst per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i voluntariat de Protecció Civil, també a partir d’aquest dimarts, en les principals estacions de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València i Alacant. Es tracta d’un repartiment en el qual FGV presta la seua total col·laboració.
 
Recomanacions a les persones usuàries
 
Des de la declaració de l’estat d’alarma, FGV recomana a les persones usuàries evitar l’ús del transport públic, fent-lo únicament si és estrictament necessari. Així mateix, es recomana no utilitzar el transport públic si es pertany a un grup de risc, com el de persones majors o malalts crònics, entre altres, i no viatjar si s’ha sigut diagnosticat de coronavirus o es presenta símptomes compatibles amb la malaltia.
 
Una altra de les recomanacions assenyala que quan s’està situat en l’andana, a l’espera de l’arribada del tren o tramvia, es tractarà d’ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.
 
A l’interior de trens i tramvies, les persones viatgeres han de distribuir-se pels espais buits en tota la longitud de la unitat i mantindre la distància de seguretat amb altres persones usuàries i deixar lliure l’accés de maquinistes a les cabines.
 
També es recomana evitar, en la mesura que siga possible, asseure’s enfront d’un altre viatger o viatgera, no ocupar el corredor central per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, malgrat que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...