Data
26 de January de 2011

TRAM mostra el sistema fotovoltaic dels seus tallers a experts en sostenibilitat d’Espanya i la UE

PLACAS SOLARES EL CAMPELLO 1

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va mostrar divendres passat 22 d’octubre a diferents representants de les autoritats locals intermèdies de la Unió Europea (UE) el sistema fotovoltaic instal·lat sobre la coberta dels tallers que TRAM Metropolità d’Alacant té en la localitat del Campello, instal·lacions en les quals es realitza el manteniment i les reparacions de trens-TRAM i tramvies.
 
Els experts nacionals i estrangers integraven la delegació pertanyen al grup de treball de desenvolupament territorial de Partenalia, una xarxa d’administracions de nivell intermedi -diputacions, províncies o regions- agrupades en aquesta organització per a impulsar el Pacte d’Alcaldes. Aquest acord compromet als signants a impulsar accions per a, abans del 2020, reduir un 20 per cent les emissions de CO2 en els seus respectius territoris.
 
Representants de diferents diputacions espanyoles i de regions estrangeres menjo Gelderland (Països Baixos), així com de l’Agència Valenciana de l’Energia i de l’Agència Provincial de l’Energia d’Alacant es van reunir durant dos dies a Alacant per a estudiar propostes sobre transport sostenible energia renovable.
 
En aquest marc, una de les iniciatives analitzades ha estat el model del TRAM, tant per la sostenibilitat d’aquest mitjà de transport, com pel seu compromís amb les energies renovables, materialitzat principalment en la planta solar fotovoltaica instal·lada en els tallers del Campello i que és la més extensa de FGV a la Comunitat Valenciana.
 
FGV va inaugurar a l’octubre de 2008 aquesta planta que el passat any va produir 740.000 kilovatios/ hora. L’eficiència d’aquest sistema s’ha perfeccionat aquest any, i al setembre de 2010 ja s’havia superat tota la producció del passat any.
 
PLACAS SOLARES EL CAMPELLO 2 
La planta consta de 3.600 mòduls solars instal·lats en les cobertes de les naus dels tallers del TRAM del Campello. La superfície de la instal·lació és de 6.100 metres quadrats. Altres instal·lacions de FGV també tenen instal·lats sistemes fotovotaicos, per exemple, València Sud té 4.900 metres quadrats, els tallers de Tarongers tenen 3.600 i els tallers que FGV té en Machado tenen 3.100 metres quadrats.
 
Per a la instal·lació de les plaques solars del Campello va ser necessària una inversió de 3.822.791,22 euros. Aquests panells eviten l’emissió a l’atmosfera de més de mil tones de CO2 a l’any i suposen un estalvi d’energètic de prop de 400.000 euros anuals, el que possibilitarà a FGV recuperar la inversió en el termini d’uns deu anys, sent la vida útil de les instal·lacions de 25 anys.
 
La iniciativa part del decidit compromís de FGV per la sostenibilitat i per les energies renovables. De fet, FGV s’ha adherit a la carta de sostenibilitat de la UTTP, al Decàleg de sostenibilitat i últimament participa activament en el Fòrum de la Sostenibilitat de les Empreses Ferroviàries.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...