Data
25 de December de 2021

FGV col·labora amb l’Associació TDAH + 16 en la campanya informativa sobre el trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana col·labora, dins de les accions de Línia 0, amb l’Associació TDAH + 16 en la campanya informativa del trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat.

En concret, l’empresa pública ha instal·lat 200 cartells als trens de Metrovalencia i altres 80 en els tramvies de TRAM d’Alacant en una campanya que s’ha realitzat conjuntament amb l’Associació de Pares per a xiquets Adolescents amb DAH (APNA DAH).

L’Associació TDAH + 16 València naix de la inquietud i la necessitat conjunta d’afectats del trastorn i familiars per cobrir manques. Aquest col·lectiu es marca com a plantejament inicial els 16 anys perquè és a aqueixa edat quan l’educació escolar deixa de ser obligatòria i el món laboral es converteix en un dret per a l’individu que, des de llavors, és atés pel sistema sanitari d’adults.

Si en l’adolescència aquestes circumstàncies poden ser inconvenients per a la seua evolució i desenvolupament personal, en els qui pateixen TDAH amb o sense hiperactivitat, segons aquest col·lectiu, les adversitats es multipliquen.

El Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és el trastorn psiquiàtric més freqüent en la infància. S’estima que ho pateix el 5% de la població infantil-juvenil, la qual cosa equival a un o dos xiquets o xiquetes per aula.

Aquest trastorn és biològic, d’origen neurològic, provocat per un desequilibri existent entre dos neurotransmissors cerebrals: la noradrenalina i la dopamina, que afecten directament les àrees del cervell responsables de l’autocontrol i de la inhibició del comportament inadequat.

RSC i Línia 0

Aquest tipus d’activitats de conscienciació formen part de la labor de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) que realitza FGV des de Línia 0 sense cap cost per a l’empresa pública. Dins de les col·laboracions se cedeixen de manera gratuïta espais en trens i estacions per a donar a conéixer entre les persones viatgeres aquest tipus de propostes.

Línia 0 és una iniciativa que parteix de la responsabilitat de l’empresa amb la societat, propiciant un fòrum solidari, capaç d’atendre propostes sense ànim de lucre i que reporten un benefici al conjunt de la societat.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...