Tu fas l’últim TRAM

La Generalitat, a través de la Direcció General de Fons Europeus i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha llançat la campanya "Tu fas l'últim TRAM" amb la finalitat de donar a conéixer les obres de modernització realitzades en la...
Continuar llegint
Data
25 de July de 2023

Tu fas l’últim TRAM

La Generalitat, a través de la Direcció General de Fons Europeus i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha llançat la campanya “Tu fas l’últim TRAM” amb la finalitat de donar a conéixer les obres de modernització realitzades en la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) i que han comptat amb finançament europeu.

Com a part d’aquesta campanya, els dies 27 i 28 de juliol, de 10.00 a 14.00 hores, s’instal·laran carpes al carrer Marquès de Camp de Dénia, el dijous 27, i al Parc d’Elx de Benidorm, divendres 28, per a informar de totes les novetats fetes en aquesta línia del TRAM d’Alacant.

A més, es realitzaran dinàmiques participatives relacionades amb aquestes actuacions de millora en les infraestructures d’FGV a Alacant.

Nova Línia 9 del TRAM d´Alacant

El mes de gener passat es va posar en servei la nova Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), una vegada completades les obres de renovació i modernització que s’han anat realitzant al llarg dels últims anys.

L’obertura del tram entre Gata de Gorgos i Dénia recupera un servei molt demandat per les diferents poblacions de la comarca de la Marina Alta que, al seu torn, contribueix a millorar la vertebració de la província i donar resposta a les necessitats de mobilitat de la ciutadania.

Estación de Dénia del TRAM d'Alacant

La Generalitat ha completat aquestes actuacions amb la finalitat d’aconseguir la renovació i modernització integral d’aquesta línia, amb una inversió que supera en conjunt els 150 milions d’euros, finançats en part amb aportacions de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional Comunitat Valenciana 2014-2020 (FEDER 14-20).

Les millores tècniques incorporades i les noves infraestructures construïdes, així com el nou material mòbil dual, faciliten mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

A Dénia, la Línia 9 compta amb dues noves parades abans d’arribar a l’estació principal que són Bosc de Diana i Pedrera-Vessanes, construïdes com a part del procés de tranviarització, que ha permés integrar urbanísticament l’antic traçat ferroviari.

Les obres de millora i modernització d’aquesta línia continuen amb el nou viaducte sobre el barranc del Quisi a Benissa i, en els pròxims mesos, començaran les obres dels nous ponts sobre el riu Algar i en el Mascarat a Altea, actuacions també finançades per la Unió Europea.

Viaducto del Quisi, TRAM d'Alacant

A Benidorm, aquestes actuacions han permès millorar les condicions d’accessibilitat de l’estació, construir un nou depòsit de material mòbil, condicionar el baixador de Benidorm Intermodal i completar el nou pas inferior en l’avinguda Beniardà.

Paso inferior Beniardà

Aquesta actuació, finançada per la Unió Europea, igual que les altres, ha transformat el pas a nivell del TRAM d’Alacant, de les Línies 1 i 9, en un pas a nivell per als vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics, i amb un pas inferior per a vehicles ja en servei.